Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Θεατρική Παράσταση Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης:'Η Δίκη των Χαλυβουργών'

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, την Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016 στις 8:30 μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ανεβάζει την θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Στεκιού Νεολαίας & Εργαζομένων Πατησιών – Κυψέλης "Περί τιμή ή αλλιώς… Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ"

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η θεατρική ομάδα «Solidarity» είναι μια από τις ομάδες του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων Κυψέλης, που συσπειρώνει εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, νεολαίους, άνδρες και γυναίκες της περιοχής, διεκδικώντας τον πολιτισμό και όχι μόνο.
Γυναίκες, άνδρες, εργαζόμενοι, άνεργοι, Ε.Β.Ε., συνταξιούχοι, φοιτητές, είναι και τα μέλη της θεατρικής ομάδας, αποτυπώνοντας έτσι τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Στέκι.
Η ομάδα αν και καινούργια, μόνο ενός χρόνου ζωής, καταπιάστηκε με κάτι μεγάλο, την συγγραφή θεατρικού έργου.
Η απόφαση αυτή, κυρίως, δεν ήταν λόγω άγνοιας κινδύνου.

Ήταν η ανάγκη μας να αποκαλύψουμε την συνέχεια μιας κορυφαίας σύγκρουσης της ταξικής πάλης, την απεργία των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Σύγκρουση που συνεχίστηκε μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων της Ευέλπιδων.
Παρότι ένα μεγάλο μέρος του έργου θα μπορούσε να είναι
αποσπάσματα από τα πρακτικά της δίκης ο σκοπός μας δεν ήταν να κάνουμε ντοκιμαντέρ αλλά να αποδείξουμε ότι το δίκιο μας δεν χωράει μέσα στις αίθουσες τις «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης.
Το δίκιο μας θα το βρούμε μόνο όταν νομοθετήσουμε εμείς.
Μέσα από την παράσταση σας καλούμε στο δρόμο του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, τον τραγουδοποιό ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ για τα τραγούδια και τη μουσική επένδυση του έργου μας καθώς και για την άμεση και αμέριστη ανταπόκριση του στο αίτημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.