Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας: συγκέντρωση στην πύλη του Ασκληπιείου Βούλας

φώτο αρχείου
'Με το σύνθημα «Εκπέμπουμε SOS για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και στο Ασκληπιείο Βούλας», η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην πύλη του Ακληπιείου τη Δευτέρα 16 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.


Η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Το Ασκληπιείο της Βούλας αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο της Νότιας Αθήνας, που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου.

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται ανησυχητικά φαινόμενα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου και έχουν ως αποτέλεσμα περιστατικά να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς και να προωθούνται σε άλλα νοσοκομεία.


Υπάρχουν 346 κενές θέσεις προσωπικού. Η παντελής έλλειψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας και υγιεινής βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων και των ασθενών. Πρόσφατα, υπήρξε εργατικό ατύχημα. Πρόσφατα επίσης πλημμύρισαν θάλαμοι βγαίνοντας εκτός λειτουργίας.

Απαιτείται τώρα η οργάνωση της λαϊκής πάλης για την κάλυψη των άμεσων προβλημάτων του Ασκληπιείου.

1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες. Καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και συμβασιούχων.

2. Δημιουργία Νευρολογικής και Γαστρεντερολογικής Κλινικής.

3. Προσλήψεις Πνευμονολόγου, Γυναικολόγου, Αιματολόγου, Νευρολόγου και άλλων βασικών ειδικοτήτων για τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

4. Άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της ζωής εργαζομένων και ασθενών.

5. Όλα τα έργα στο χώρο του νοσοκομείου να γίνονται με ευθύνη του Δημοσίου, ενταγμένα σε σχέδιο συνολικότερης αναβάθμισης των υπηρεσιών του.

6. Άμεσα να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος.

7. Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναλώσιμα και αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων με νέα και σύγχρονα (αξονικός τομογράφος, αντιδραστήρια, ψηφιακός αγγειογράφος).

Το Ασκληπιείο της Βούλας, το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής μας, δεν αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα δημόσια υγειονομικά ιδρύματα της χώρας μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα στελέχη της στο χώρο της Υγείας προσπαθούν να κρύψουν πως, πέρα από το σφαγιασμό της Υγείας λόγω των μνημονιακών νόμων, ο ψηφισμένος κρατικός προϋπολογισμός προχωράει σε περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας. Αυτό επέβαλαν αρχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω της δραστικής περικοπής των κρατικών δαπανών για τη δημόσια Υγεία καθώς και της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω πολιτικών, τα δημόσια νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα Υγείας απαξιώθηκαν πλήρως, έχοντας ελλείψεις σε μόνιμο νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε αναλώσιμα. Μια σειρά υπηρεσιών των νοσοκομείων έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες και πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά μεγάλα ποσά για απογευματινά ιατρεία, φάρμακα και εξετάσεις που δεν καλύπτονται ή δεν γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ιατρεία ΠΕΔΥ και όλα αυτά, σε μια περίοδο κατά την οποία υποφέρουμε ήδη από τις δραστικές μειώσεις μισθών, συντάξεων, τη φοροληστεία και την ανεργία.

Αυτή είναι η εξυγίανση και βελτίωση που διατυμπανίζουν η κυβέρνηση και οι διοικούντες στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το ότι εξακολουθεί να στέκεται "όρθιο" οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει να θεωρείται κόστος η υγεία του λαού την ίδια ώρα που θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι του χώρου της Υγείας, για τους οποίους η κυβέρνηση προορίζει τεράστια πακέτα χρηματοδότησης και φοροαπαλλαγών.

Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Παλεύουμε για:

Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, στελεχωμένο με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσήλια και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».' (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.