Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 39 χρόνια από την δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης, Στάση μετρό Ελαιώνας), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ). Για το χρονικό δες http://agwnastanotia.blogspot.com/2014/07/257-34.html

Να λείπεις- δεν είναι τίποτα να λείπεις.
Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,
θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει,
θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο... (Γ. Ρίτσος)

Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές επισημαίνουν:

«Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια.
Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα.


Τριάντα εννιά χρόνια μετά και τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας!

Σήμερα,

που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σφραγίδα της ΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα φοιτητών και εργαζόμενων, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που ενισχύει την καταστολή, διατηρώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το νόμο ενάντια στην απεργία, εντείνει την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια σιγής νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου,


  • τιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως τότε έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών.
  • τιμάμε την Σωτηρία δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς μας, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα "φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!".


Τιμάμε την Σωτηρία δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που κατανοούν, έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων - ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τον κοινό αγώνα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών πλάι σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

Για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας. Οργανώνουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!». (Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.