Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΕΕΔΥΕ: 74 χρόνια από το Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα σε Χιροσίμα & Ναγκασάκι

Την Τρίτη,  6 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις τιμής και αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Στις 8 μ.μ. από την ΕΕΔΥΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο από την ΕΔΥΕΘ. Στις 8.30 μ.μ. στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στα 74 χρόνια απ' το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτή όπως και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο, με το σύνθημα: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές»!
Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ θυμίζει: «74 χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις - στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα».

Προειδοποιεί πως «διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς».



Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι συνεχίζει «την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, υλοποιεί την ευρωΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες».

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΔΥΕ προειδοποιεί πως «η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Θα διατηρήσει το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων και θα υλοποιήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο, κ.α. Το λιμάνι της Σούδας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση υποδοχής του αμερικανοΝΑΤΟικού στόλου, πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Ο Αραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Οι δρόμοι και τα λιμάνια της Β. Ελλάδας που είναι κρίσιμα για τη διέλευση βαρέων οπλικών συστημάτων αποτελούν στόχους σε ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος - δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ».

Οπως σημειώνει, «η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει το μύθο πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπάρχει πλούσια ιστορική πείρα από την πορεία του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η προσπάθεια της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα, να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Κύπρο με την πραγματοποίηση αυθαίρετων ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ ως ευκαιρία για να προωθηθούν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού με μοντέλο τη συμφωνία των Πρεσπών και κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απώτερος στόχος είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο με αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχία».

Η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και απόδοση τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, με αιτήματα:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν
Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Κάλεσμα από ΟΓΕ και ΕΕΔΔΑ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «να βροντοφωνάξουμε ότι αποφασιστικά αντιπαλεύουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ που εγκυμονούν πολέμους απειλώντας όλους τους λαούς του κόσμου (...) Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, όταν ο λαός μας μαστίζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που την ίδια στιγμή δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ (...) Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να τιμήσουν την 74η επέτειο των ιμπεριαλιστικών πυρηνικών επιθέσεων των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η αποφασιστική συμμετοχή όλου του λαού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οχι μόνο γιατί δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το τερατώδες έγκλημα (...) αλλά και γιατί οφείλει να καταδικάσει και όλα τα διαχρονικά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ενάντια σε όλους τους λαούς σε κάθε γωνιά της Γης», τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ότι «η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα χνάρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της χώρας μας, θα συνεχίσει να θυσιάζει τα συμφέροντα του λαού στο βωμό των ιμπεριαλιστικών σχεδίων» και ότι «είναι καιρός να αποφασίσουμε να πούμε εμείς το "όχι" στα ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια, γιατί η αντίθεση στον ιμπεριαλισμό είναι ο μόνος δρόμος για να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή που μας αξίζει».

Σε άλλες πόλεις
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση τιμής και αγώνα πραγματοποιεί την ίδια μέρα και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Καλεί τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλονίκης, τα σωματεία του ταξικού εργατικού κινήματος, τις οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στις 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο.

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 74 χρόνων από την επίθεση των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ., στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων πίσω από το Γιαλί Τζαμισί και θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Νικήτα Μελισσάκη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, και μουσικό πρόγραμμα απ' το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση». (Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.